Wat is Robotica?

Robotica is erop gericht om robots te bouwen die zelf kunnen ‘denken’. Zo zou het zomaar zo kunnen zijn dat we binnenkort allemaal een rondje kunnen rijden in een robotauto, die zelf bedenkt hoe hij moet rijden.Wij gaan ook een robot bouwen die zelf een rondje kan rijden en er voor zorgt dat hij niet botst.

Vaak doen robots mensen of dieren na, of lijkt het alsof robots mensen of dieren nadoen. Maar eigenlijk werken ze op een hele andere manier. Wij gaan bijvoorbeeld werken met een robot die ogen lijkt te hebben, terwijl dat eigenlijk zijn oren zijn. En dat trucje, je oren gebruiken om te zien, dat hebben we weer afgekeken van de vleermuis.

Robotica bestaat dus uit een stuk bouwen en uit een stuk programmeren en in de cursus gaan we dat allebei doen.

Wat gaan we doen?

We gaan sumo-worstelen. Natuurlijk niet zelf, maar jouw robot tegen die van iemand anders. Je mag samen met jouw team bedenken hoe je de andere robot uit de ring gaat duwen.

Eerst leer je de basis, hoe bouw je een robot? Hoe laat je hem bewegen? Hoe kun je een robot laten denken? We geven je uitdagingen, zoals een doolhof en een parkour. Allemaal zodat je klaar bent om de strijd aan te gaan in de ring.

En als dat allemaal klaar is, dan gaan we de meest creatieve robots bedenken. Die we aan jouw vader of moeder kunnen laten zien.

Kiezen

Vind je het moeilijk kiezen tussen Robotica en Programmeren?
Stel gerust een vraag over de cursussen.

info@coderminds.nl

Wat is het verschil tussen Robotica en Programmeren?

Dat is een goede vraag, die zelfs de CoderMinds niet makkelijk te beantwoorden vinden.

Robotica lijkt op Programmeren. Het bestaat voor een groot deel namelijk ook uit programmeren!
Het grote verschil is dat een robot in het echt moet werken en een code alleen op de computer, dit brengt veel uitdagingen met zich mee. Als je je robot naar voren stuurt, maar hij rijdt tegen een muur op, dan houdt je code daar geen rekening mee! Zo kan je robot heel ergens anders eindigen dan waar jij gepland had. Op de computer gebeurt dat niet zo snel.

Daarom gebruikt de robot sensoren, zoals ogen/oren, om dit te voorkomen. We laten de robot controleren of hij niet per ongeluk ergens tegenop rijdt. Of, wat nog veel leuker is, we laten hem expres ergens tegenop rijden, zoals tegen je Sumo-tegenstander!

Leren of spelen?

Het antwoord is simpel. Allebei! Door op een leuke manier te beginnen met robotica wordt de interesse van uw kind geprikkeld. Binnen robotica zijn zoveel richtingen, dat het een ideale manier is om het talent van ieder kind te vinden en te stimuleren. De opdrachten in onze cursus robotica dagen de kinderen uit om samen te werken, creatief te denken en nieuwe inzichten te ontwikkelen. In de 10 weken leren de kinderen zo snel dat u versteld zal staan van het resultaat aan het eind van de cursus.

Aan het eind van de cursus zijn er uitdagingen genoeg om de wereld van de robotica te ontdekken met bijvoorbeeld een Arduino of een robot van MakeBlock.

Robotica is de toekomst

Robotica is niet langer voor dat kleine groepje fanatiekelingen die op hun zolderkamer of in de garage een projectje in elkaar zetten. Niet voor niets zijn de grootste en waardevolste bedrijven van de wereld bezig met de ontwikkeling van ‘slimme elektronica’. Of, anders gezegd, zijn de bedrijven die bezig zijn met de ontwikkeling van ‘slimme elektronica’ het grootst en meest succesvol.

Gelukkig hoeft niet iedereen uitvinder te worden of een professorentitel in de wiskunde te behalen. Veel vaker, blijkt nu al, is samenwerking en goede communicatie veel belangrijker dan het beschikken over alle kennis.
Een drone-reparateur kan met één telefoontje naar de expert een model repareren, zolang hij of zij goed kan uitleggen wat er aan mankeert. Dit vereist dus basiskennis, inzicht en vooral communicative vaardigheden.

Basiskennis over hoe robots werken geeft kinderen een voorsprong op de toekomst en is volgens CoderMinds dus van onschatbare waarde.